Aardappelschotel met kip en broccoli
Aardappelschotels ken ik echt nog van vroeger, maar dan uit z'n kant-en-klaar zak van Aviko weet je wel? Dit is een zelfbedachte aardappelschotel met kip en broccoli. Een super simpele maaltijd voor een doordeweekse dag, maar wel erg smaakvol.
Voorbereidingstijd25 minuten min
Bereidingstijd10 minuten min
Totale tijd35 minuten min
Gang: hoofdgerecht
Keuken: Hollands
Trefwoord: aardappelschotel, eenpansgerecht, makkelijke maaltijd
Servings: 2 personen
- 500 g vastkokende aardappelen - in stukken
- 3 el olijfolie
- 1 tl knoflookpoeder
- 1 tl paprikapoeder
- 1 tl gedroogde peterselie
- 200 g kipdijfilet - in blokjes
- 1 el Provençaalse kruiden
- 400 g broccoli - in roosjes
- 1 rode ui - grof gesneden
- peper en zout
Breng een ruime pan met water aan de kook en kook hierin de aardappels 10 minuten voor.
Giet de aardappels af en meng ze met 2 el olijfolie, knoflookpoeder, paprikapoeder, gedroogde peterselie en wat peper en zout.
Meng de blokjes kip met 1 el olijfolie en de Provençaalse kruiden.
Kook de broccoli roosjes 5 minuten voor.
Verhit een beetje boter of olie in een hapjespan en bak hierin de blokjes kip rondom goudbruin.
Voeg de rode ui toe en bak deze mee tot de ui zacht is.
Doe dan de aardappelblokjes en de broccoli in de pan en bak het geheel op middelhoog vuur nog 10 minuten, tot de aardappelblokjes licht krokant worden en de kip helemaal gaar is.
Breng de aardappelschotel op smaak met peper en zout.