Aardappelsalade met chorizo
Deze aardappelsalade met chorizo is iets minder 'fris' dan je wellicht gewend bent. Het is een perfecte salade voor het avondeten; lekker stevig en hartig van smaak.
Voorbereidingstijd35 minuten min
Bereidingstijd20 minuten min
Totale tijd55 minuten min
Gang: bijgerecht
Keuken: Hollands, Spaans
Trefwoord: aardappel, aardappelsalade, chorizo, maaltijdsalade
Servings: 4 personen
- 500 g krieltjes
- 150 g chorizo - in blokjes
- 1 ui - in halve ringen
- 1 rode paprika - in reepjes
- 1 bosui - in halve ringen
- 2 el aioli
- 1 el water
Verwarm de oven voor op 200℃.
Verspreid de krieltjes over de bakplaat. Besprenkel met een beetje olijfolie en roosterde krieltjes in 35 minuten gaar.
Bak ondertussen de chorizo en de ui in een koekenpan, tot de ui helemaal zacht is.
Meng de geroosterde krieltjes samen met de chorizo, ui, paprika en bosui.
Roer de aioli en het water door elkaar en schep dit als dressing door de aardappelsalade.