Ga terug
+ servings
aardappelsalade met chorizo
Recept afdrukken
5 van 1 stem

Aardappelsalade met chorizo

Deze aardappelsalade met chorizo is iets minder 'fris' dan je wellicht gewend bent. Het is een perfecte salade voor het avondeten; lekker stevig en hartig van smaak.
Voorbereidingstijd35 minuten
Bereidingstijd20 minuten
Totale tijd55 minuten
Gang: bijgerecht
Keuken: Hollands, Spaans
Trefwoord: aardappel, aardappelsalade, chorizo, maaltijdsalade
Servings: 4 personen

Equipment

  • bakplaat met bakpapier

Ingrediënten

  • 500 g krieltjes
  • 150 g chorizo - in blokjes
  • 1 ui - in halve ringen
  • 1 rode paprika - in reepjes
  • 1 bosui - in halve ringen
  • 2 el aioli
  • 1 el water

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200℃.
  • Verspreid de krieltjes over de bakplaat. Besprenkel met een beetje olijfolie en roosterde krieltjes in 35 minuten gaar.
  • Bak ondertussen de chorizo en de ui in een koekenpan, tot de ui helemaal zacht is.
  • Meng de geroosterde krieltjes samen met de chorizo, ui, paprika en bosui.
  • Roer de aioli en het water door elkaar en schep dit als dressing door de aardappelsalade.