Aardappels uit de oven met Parmezaan
Deze aardappels uit de oven met Parmezaanse kaas zijn de knapperigste aardappeltjes die je ooit hebt gegeten. Dat weet ik zeker! De Parmezaan zorgt voor een heerlijk krokant korstje en ontzettend veel smaak.
Voorbereidingstijd20 minuten min
Bereidingstijd40 minuten min
Totale tijd1 uur uur
Gang: bijgerecht
Keuken: Hollands
Trefwoord: aardappels uit de oven, geroosterde aardappels, krokante aardappels, parmezaanse kaas
Servings: 4 personen (bijgerecht)
- 1 kg kriel aardappelen
- 50 ml olijfolie
- 50 g Parmezaanse kaas - poedervariant
- 1 tl knoflookpoeder
- 1/2 tl uienpoeder
- peper en zout
Snijd de krieltjes doormidden en was ze gronding onder de kraan. Droog de aardappelen goed af met een theedoek.
Roer de olijfolie, Parmezaanse kaas, knoflookpoeder, uienpoeder, peper en zout door elkaar.
Verdeel de kaas-mix over de bodem van de bakplaat. Leg de aardappeltjes met de opengesneden kant naar beneden in de kaasmix.
Besprenkel de bovenkant van de aardappeltjes met een beetje olijfolie en rooster de aardappels in het midden van de oven in 40 minuten krokant, op 200 graden Celsius.
Laat de aardappeltjes 5 minuten afkoelen zodat de kaas wat harder wordt en serveer ze vervolgens direct.