Aardappelpuree met balsamico-uitjes
Dol op aardappelpuree maar wil je wel eens een stapje verder? Maak er lekkere balsamico-uitjes bij! Niet alleen qua looks heel fijn, ook de zoete smaak is perfect bij de zachte puree.
Voorbereidingstijd15 minuten min
Bereidingstijd25 minuten min
Totale tijd40 minuten min
Gang: bijgerecht
Keuken: Hollands
Trefwoord: aardappel, aardappelpuree, balsamico, bijgerecht, gegrilde groenten, gekarameliseerde ui, rode ui, vegetarisch
Servings: 4 personen
Aardappelpuree
- 800 g kruimige aardappelen
- 50 g roomboter
- scheutje melk
- 1 tl fijne mosterd
- 1/4 tl nootmuskaat
- peper en zout
Balsamico-uitjes
- klontje boter
- 2 rode uien - in halve ringen
- 3 el balsamicoazijn
- 1 takje tijm - alleen de blaadjes
Schil de aardappelen en snijd ze in grove stukken. Was de aardappelen en doe ze in een ruime pan met water. Breng aan de kook en kook de aardappelen in 25 minuten gaar. Giet af de aardappelen af.
Maak ondertussen de balsamico-uitjes. Smelt hiervoor het klontje boter in een koekenpan en bak hierin de rode ui op middelhoog vuur in 20 minuten zacht. Laat de ui niet teveel verkleuren.
Voeg de balsamicoazijn en tijm toe aan de ui en laat nog 5 minuten bakken tot de uitjes stroperig zijn.
Voeg de boter aan de aardappelen toe en stamp de aardappelen fijn. Roer het scheutje melk, de mosterd, nootmuskaat, peper en zout door de aardappelpuree.
Top de puree af met de balsamico-uitjes en serveer als bijgerecht.