Aardappel asperge gratin
Het lekkerste bijgerecht voor deze lente moet toch wel de aardappel asperge gratin zijn. Romige krieltjes met gegrilde asperges bovenop, een lekker roomsaus en krokante kaaslaag. Beter wordt het niet!
Voorbereidingstijd10 minuten min
Bereidingstijd30 minuten min
Totale tijd40 minuten min
Gang: bijgerecht
Keuken: Hollands
Trefwoord: aardappelen, asperges uit de oven, gratin, ovenschotel, witte asperges
Servings: 4 personen (bijgerecht)
- 500 g witte asperges
- 800 g krieltjes (voorgekookt)
- 250 ml kookroom
- 1 tl knoflookpoeder
- 1 tl mosterd
- 1 el gedroogde bieslook
- snuf nootmuskaat
- 100 g Belegen kaas - geraspt
- peper en zout
Verwarm de oven voor op 200℃ hetelucht.
Maak de witte asperges schoon. Breek hiervoor het onderste stukje van de asperges af en schil ze met een dunschiller. Kook de asperges 5 minuten voor.
Verdeel de krieltjes over de ovenschaal en leg hier de voorgekookte witte asperges bovenop.
Roer de rest van de ingrediënten door elkaar en verwarm de roomsaus in een steelpannetje, tot de kaas is gesmolten.
Schenk de roomsaus over de asperges en aardappels in de ovenschaal.
Bak de aardappel asperge gratin 30 minuten in het midden van de oven.