Ga terug
–+ servings
Indische eieren
Recept afdrukken
5 van 2 stemmen

Kerrie eieren

Oeh, deze Kerrie eieren, oftewel Kerrie Telor, zijn zo lekker. Licht pittig door het rode pepertje in de kokos-kerriesaus en echt een smaakbommetje. En dan is het nog makkelijker te maken dan een gemiddelde curry ook. Ideaal, toch?
Voorbereidingstijd20 minuten
Bereidingstijd20 minuten
Totale tijd40 minuten
Gang: hoofdgerecht
Keuken: Indonesisch
Trefwoord: curry, eieren, kerrie telor, vegetarisch
Porties: 4 personen

Ingrediënten

  • 1 ui - gesnipperd
  • 1 tl gehakte gember
  • 4 teentjes knoflook - fijngehakt
  • 1 rode peper - fijngehakt
  • 1 blik kokosmelk (400 ml)
  • 1/2 el tamarinade
  • 1 tl trassi
  • 1 tl kurkuma
  • 1 tl kerriepoeder
  • 1 stengel citroengras - gekneusd
  • 1 blaadje kaffir limoen
  • 8 eieren
  • zout

Instructies

  • Verhit een lepel olie in een diepe pan en fruit hierin de ui, gember, knoflook en rode peper aan tot de ui helemaal zacht is.
  • Meng de kokosmelk met de tamarinde, trassi, kurkuma en kerrie poeder en schenk dit bij de ui in de pan.
  • Leg het citroengras en kaffir limoen in de kerrie-kokossaus. Breng het geheel aan de kook en laat de saus 20 minuten zachtjes pruttelen.
  • Kook ondertussen de eieren in een aparte pan: 6 minuten voor zacht, 8 minuten voor hard.
  • Laat de eieren schrikken onder de koude kraan en pel ze. Leg vervolgens de hele eieren in de kerrie-kokossaus en warm het gerecht nog even goed door.
  • Breng eventueel op smaak met een snuf zout en serveer met rijst.