Ga terug
+ servings
ontbijt pannenkoeken
Recept afdrukken
5 van 1 stem

Pannenkoeken met citroensaus

Pannenkoeken als ontbijt doen het altijd goed, zeker op Moederdag toch? Deze stapel pannenkoeken is lekker fris door de citroensaus en extra lekker met rood fruit.
Voorbereidingstijd30 minuten
Bereidingstijd30 minuten
Afkoelen citroensaus1 uur
Totale tijd2 uur
Gang: ontbijt
Keuken: Hollands
Trefwoord: citroensaus, moederdag, pannenkoeken
Porties: 2 personen

Ingrediënten

Citroensaus

  • 200 g kristalsuiker
  • 125 ml slagroom
  • 1 eidooier
  • 100 ml citroensap (ongeveer van 3 citroenen)
  • 100 g ongezouten roomboter

Pannenkoeken

  • 6 eieren
  • rasp van 1/2 citroen
  • 50 g witte basterdsuiker
  • 250 ml melk
  • 250 g bloem
  • 2 tl bakpoeder
  • 1 el maanzaad
  • snufje zout

En verder

  • vers rood fruit

Instructies

  • Begin met het maken van de citroensaus zodat deze kan afkoelen en indikken.
  • Doe hiervoor 150g kristalsuiker samen met de slagroom in een steelpannetje en verwarm dit tot de suiker helemaal is gesmolten.
  • Klop de rest van de kristalsuiker met de eidooier luchtig.
  • Schenk de warme slagroom bij de opgeklopte eidooier en schenk vervolgens alles weer terug in de pan.
  • Voeg het citroensap toe en roer goed door. Kook de citroensaus 5 minuten door.
  • Haal de pan van het vuur en roer de boter erdoor tot deze helemaal gesmolten is. Laat de citroensaus volledig afkoelen.
  • Klop voor de pannenkoeken alle ingrediënten goed op en bak de pannenkoekjes.
  • Stapel de pannenkoeken op, schenk (een deel van) de citroensaus er overheen en garneer met rood fruit en eventueel wat extra maanzaadjes.

Notities

*Je kunt de citroensaus en pannenkoeken al prima van tevoren klaarmaken. Bewaar ze los van elkaar in de koelkast.