Ga terug
+ servings
pindakaas fudge
Recept afdrukken
5 van 1 stem

Chocolade fudge taart met pindakaas

Mocht je nog iets zoeken om voor het weekend te bakken: deze chocolade fudge taart met pindakaas is gewéldig lekker en ook nog een eenvoudig om te maken.
Voorbereidingstijd10 minuten
Bereidingstijd15 minuten
Opstijven3 uur
Totale tijd3 uur 25 minuten
Gang: nagerecht
Keuken: Amerikaans
Trefwoord: chocolade fudge taart, chocoladetaart, fudge, no bake taart, pindakaas, pindakaaskoekjes
Porties: 1 taart (20 cm)

Equipment

  • 1 springvorm (20 cm)
  • vel bakpapier
  • foodprocessor, hakmolen of zak + deegroller

Ingrediënten

Taartbodem

  • 200 g pindakoeken
  • 75 g boter

Chocolade fudge vulling

  • 30 g boter
  • 250 g chocolade - melk of puur
  • 1 blik gecondenseerde melk - 400ml
  • 100 g smeuïge pindakaas

En verder

  • gezouten pinda's - grof gehakt

Instructies

  • Bekleed de bodem van de springvorm met bakpapier. Leg eventueel wat acetaat folie tegen de rand aan zodat de springvorm straks makkelijk te verwijderen is.
  • Maal de pindakoeken fijn en smelt de boter in een pannetje. Meng de koekkruimels door de gesmolten boter en stort de bodemmix in de springvorm. Druk goed aan.
  • Doe voor de fudge de boter en chocolade samen in een pan en smelt dit.
  • Voeg dan de gecondenseerde melk toe en roer dit er goed doorheen; het mengsel wordt nu al lekker dik.
  • Schenk de fudge in de springvorm.
  • Verdeel de pindakaas over de bovenkant van de chocolade fudge en swirl de pindakaas er doorheen.
  • Strooi de gezouten pinda's over de bovenkant van de taart en laat de taart minimaal 3 uur in de koelkast opstijven.