Ga terug
+ servings
hartige taartjes
Recept afdrukken
No ratings yet

Hartige taartjes met groene asperges

Deze hartige taartjes met groene asperges zijn voor mij op en top Lente. Ideaal voor de paasbrunch en super kleurrijk dankzij de zachtgekookte eidooier bovenop.
Voorbereidingstijd30 minuten
Bereidingstijd35 minuten
Totale tijd1 uur 5 minuten
Gang: bijgerecht, ontbijt
Keuken: Hollands
Trefwoord: groene asperges, hartige taart, hartige taartjes, mini quiche, vegetarisch
Porties: 4 taartjes

Equipment

  • 4 mini taartvormpjes*
  • 4 stukken bakpapier
  • blindbakvulling

Ingrediënten

  • 4 plakjes bladerdeeg - ontdooid

Doperwtenpesto

  • 200 g doperwten
  • 1 teentje knoflook - gepeld
  • 20 g Pecorino - geraspt
  • 2 el olijfolie
  • sap + schil van 1/2 citroen
  • peper en zout

En verder

  • 200 g groene asperges
  • 4 eidooiers

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180℃ hetelucht. Bekleed de taartvormpjes met het bladerdeeg, snijd overhangende stukken deeg af.
  • Leg in ieder vormpje een stuk bakpapier en stort de blindbakvulling erop. Bak de taartbodems 20 minuten met blindbakvulling. Haal de vulling en het bakpapier daarna weg en bak nog eens 10 minuten.
  • Kook voor de doperwtenpesto de doperwten gaar en maal deze samen met de andere ingrediënten voor de pesto fijn.
  • Snijd de groene asperges in grove stukken en kook de groene asperges desgewenst 2 - 5 minuten voor.
  • Verdeel de doperwtenpesto over de taartvormpjes en leg hier de stukken groene asperge bovenop.
  • Leg voorzichtig op ieder taartje een eidooier en bak de hartige taartjes nog eens 5 minuten in het midden van de oven. Serveer direct.

Notities

*Ik kocht deze taartvormpjes in een set van 4 bij Action. Ze zijn ong. 10 cm in doorsnede.