Ga terug
–+ servings
ravioli maken
Recept afdrukken
4 van 11 stemmen

Toscaanse ravioli

Dit ravioli recept met Toscaanse saus is een van mijn nieuwe favorieten. Super snel om te maken, een echt smaakbommetje en perfect voor de doordeweekse dag.
Voorbereidingstijd10 minuten
Bereidingstijd20 minuten
Totale tijd30 minuten
Gang: hoofdgerecht
Keuken: Italiaans
Trefwoord: goed gevulde pasta, ravioli, toscaanse kip
Porties: 2 personen*

Ingrediënten

  • 1 ui - gesnipperd
  • 3 teentjes knoflook - fijngehakt
  • 200 g verse spinazie
  • 50 g zwarte olijven
  • 150 g zongedroogde tomaten
  • 1 el mosterd
  • 1 el gedroogde oregano
  • 150 ml (kook)room
  • 50 g Parmezaanse kaas - geraspt
  • 250 g koelverse ravioli - vulling naar wens

Instructies

  • Verhit een beetje olie in een ruime pan en fruit hierin de knoflook en de ui aan, tot de ui glazig ziet.
  • Voeg de spinazie toe en bak deze mee tot de spinazie is geslonken.
  • Doe dan de olijven, zongedroogde tomaat, mosterd, oregano, (kook) room en geraspte Parmezaan in de pan.
  • Roer alles goed door en laat zachtjes pruttelen.
  • Kook ondertussen de ravioli volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Schep de gaargekookte ravioli in de pan met Toscaanse saus. Schep om en breng op smaak met peper en zout.

Notities

*3 personen als je niet al te grote eters bent