Ga terug
+ servings
babka recept
Recept afdrukken
5 van 1 stem

Babka van croissantdeeg

Het maken van babka is vaak een tijdrovend klusje, maar dit is een snelle variant die ik maakte met croissantdeeg. Ik vulde het brood met Nutella, heerlijk!
Voorbereidingstijd30 minuten
Bereidingstijd25 minuten
Totale tijd55 minuten
Gang: lunch, ontbijt
Keuken: Pools
Trefwoord: babka, brood maken, croissantdeeg, nutella
Porties: 6 dikke plakken

Equipment

  • 1 cakeblik (20 cm)

Ingrediënten

  • 2 blikken croissantdeeg
  • 50 g Nutella

Glazuur

  • 60 g naturel roomkaas
  • 50 g poedersuiker
  • 1/2 tl vanille-aroma

Instructies

  • Rol het croissantdeeg uit en duw alle snij-naden dicht zodat je twee rechthoekige plakken deeg krijgt.
  • Smeer de bovenkant van een plak deeg in met Nutella en leg de andere plak deeg er boven.
  • Rol het deeg over de lange zijde op en duw de rolnaad goed dicht.
  • Snijd de deegrol een keer doormidden en snijd vervolgens iedere helft over de lengte doormidden.
  • Vlecht de vier strengen deeg in elkaar.
  • Leg een vel bakpapier in het bakblik en verwarm de oven voor op 180℃ hetelucht.
  • Leg de gevlochten babka in het cakeblik en bak het brood 25-30 minuten in het midden van de oven tot het deeg helemaal gaar is. Laat de babka afkoelen.
  • Roer alle ingrediënten voor het glazuur tot een klontvrij papje en verdeel het glazuur over de bovenkant van de babka.