Ga terug
–+ servings
gehakttaart
Recept afdrukken
4 van 3 stemmen

Hartige taart met gehakt

Deze hartige taart met gehakt is een topper als je op zoek bent naar een makkelijke avondmaaltijd of een uitgebreidere lunch. Bewaar 'm in de koelkast of vries de taart in stukken in.
Voorbereidingstijd40 minuten
Bereidingstijd30 minuten
Totale tijd1 uur 10 minuten
Gang: hoofdgerecht, lunch
Keuken: Hollands
Trefwoord: gehakttaart, gekruid gehakt, hartige taart
Porties: 1 taart (30cm)

Equipment

  • quichevorm (30 cm)

Ingrediënten

  • 2 uien - in halve ringen
  • 500 g rundergehakt
  • 1 teentje knoflook - fijngehakt
  • 1 rode paprika - in blokjes
  • 200 g doperwten - diepvries
  • 1 el bloem
  • 1 blokje runderbouillon
  • 1 el donkere sojasaus
  • 1 tl Worcestershiresauce
  • 1 vel koelvers quichedeeg
  • 3 eieren - losgeklopt

Instructies

  • Smelt een klontje boter in een koekenpan en bak hierin de uien tot ze gekarameliseerd zijn. Oftewel: helemaal zacht en een mooie karamel kleur hebben. Dit kan rustig een half uur duren!
  • Smelt een klontje boter in een andere pan en bak hierin het gehakt rul.
  • Voeg de knoflook, ui, paprika en doperwten toe en bak dit mee tot de groenten zacht zijn.
  • Doe dan de bloem, bouillonblokje, donkere sojasaus en Worcestershiresauce in de pan. Roer alles goed door en laat de vulling 15 minuten zachtjes pruttelen.
  • Bekleed de quichevorm met het hartige taartdeeg.
  • Schep de gekarameliseerde uien door de gehaktvulling en schep vervolgens de hele vulling in de taartvorm.
  • Schenk de geklutste eieren over de taartvulling en bak de hartige taart 30-35 minuten in het midden van de oven op 180 graden.