Ga terug
–+ servings
aardappels uit de oven
Recept afdrukken
4.23 van 9 stemmen

Aardappels uit de oven met Parmezaan

Deze aardappels uit de oven met Parmezaanse kaas zijn de knapperigste aardappeltjes die je ooit hebt gegeten. Dat weet ik zeker! De Parmezaan zorgt voor een heerlijk krokant korstje en ontzettend veel smaak.
Voorbereidingstijd20 minuten
Bereidingstijd40 minuten
Totale tijd1 uur
Gang: bijgerecht
Keuken: Hollands
Trefwoord: aardappels uit de oven, geroosterde aardappels, krokante aardappels, parmezaanse kaas
Porties: 4 personen (bijgerecht)

Equipment

  • bakplaat met anti-aanbak laag

Ingrediënten

  • 1 kg kriel aardappelen
  • 50 ml olijfolie
  • 50 g Parmezaanse kaas - poedervariant
  • 1 tl knoflookpoeder
  • 1/2 tl uienpoeder
  • peper en zout

Instructies

  • Snijd de krieltjes doormidden en was ze gronding onder de kraan. Droog de aardappelen goed af met een theedoek.
  • Roer de olijfolie, Parmezaanse kaas, knoflookpoeder, uienpoeder, peper en zout door elkaar.
  • Verdeel de kaas-mix over de bodem van de bakplaat. Leg de aardappeltjes met de opengesneden kant naar beneden in de kaasmix.
  • Besprenkel de bovenkant van de aardappeltjes met een beetje olijfolie en rooster de aardappels in het midden van de oven in 40 minuten krokant, op 200 graden Celsius.
  • Laat de aardappeltjes 5 minuten afkoelen zodat de kaas wat harder wordt en serveer ze vervolgens direct.