Ga terug
–+ servings
tiramisu recept
Recept afdrukken
4 van 1 stem

Monchou tiramisu

De naam doet het al een beetje vermoeden, maar dit recept combineert het lekkere van een monchoutaart met een tiramisu recept. Extra bonus: het toetje is geheel zwanger- en kidsproof!
Voorbereidingstijd2 minuten
Bereidingstijd30 minuten
Opstijven4 uur
Gang: nagerecht
Keuken: Italiaans
Trefwoord: kersen, kidsproof, monchou, monchoutaart, no bake, preggoproof, tiramisu, vlaaifruit, vlaaivulling, zwangerproof
Porties: 8 personen

Equipment

  • schaal van 25x25 cm
  • elektrische (hand)mixer

Ingrediënten

  • 400 g monchou - op kamertemperatuur
  • 200 g Griekse yoghurt of kwark
  • 150 g poedersuiker
  • 1 el vanillearoma
  • 200 g lange vingers
  • 300 ml appelsappen
  • 2 blikken vlaaifruit kersen

Instructies

  • Doe de zachte monchou in een kom en voeg hier de Griekse yoghurt, suiker en vanille-aroma aan toe.
  • Klop het geheel tot een luchtig mengsel.
  • Wentel de lange vingers door de appelsap en bekleed de bodem van de ovenschaal met lange vingers.
  • Verdeel hier de helft van het monchoubeslag overheen, gevolgd door een blik vlaaifruit kersen.
  • Leg bovenop het vlaaifruit weer een laagje lange vingers, de rest van het monchou beslag en tot slot de inhoud van het laatste blik vlaaifruit.
  • Dek de schaal af en zet de tiramonchou minimaal 4 uur in de koelkast om op te stijven.