Ga terug
–+ servings
hoe lang gnocchi bakken
Recept afdrukken
5 van 1 stem

Gnocchi met truffel & parmezaan

Ik ben dol op de smaakcombinatie truffel & parmezaan en in combinatie met gebakken gnocchi is het helemaal geweldig.
Voorbereidingstijd10 minuten
Bereidingstijd25 minuten
Totale tijd35 minuten
Gang: hoofdgerecht
Keuken: Italiaans
Trefwoord: truffel
Porties: 2 personen

Equipment

  • 2 koekenpannen

Ingrediënten

  • 500 g gnocchi
  • 1 ui - gesnipperd
  • 1 teentje knoflook - fijngehakt
  • 1 el truffeltapenade
  • 250 ml kookroom of slagroom
  • 50 g Parmezaan - geraspt
  • peper en zout

Instructies

  • Verhit een lepel olie of klontje boter in een koekenpan en bak hierin de (ongekookte) gnocchi een minuut of 20 tot deze lekker bruin en krokant is geworden.
  • Verhit in de andere pan ook een lepel olie en fruit hierin de ui en de knoflook aan tot de ui glazig begint te zien.
  • Doe de truffeltapenade en kookroom in de pan. Voeg de Parmezaanse kaas toe en verwarm het geheel al roerend tot de kaas gesmolten is.
  • Schep de krokant gebakken gnocchi bij de truffel-parmezaansaus in de pan, schep goed om en breng op smaak met peper en zout. Serveer direct.