Ga terug
+ servings
pecan pie recept met boterkoek
Recept afdrukken
No ratings yet

Pecan pie boterkoek

Het beste van twee werelden en daarmee ook direct een van de machtigste snacks die er bestaan: pecan pie + boterkoek. Vet, suiker, slecht maar ongelofelijk zaligmakend.
Voorbereidingstijd40 minuten
Bereidingstijd20 minuten
Afkoelen2 uur
Totale tijd3 uur
Gang: tussendoortje
Keuken: Amerikaans, Hollands
Trefwoord: boterkoek, fastfood friday, koeken, pecan pie, pecannoten
Porties: 16 stukjes

Equipment

  • elektrische (hand)mixer met vlinderhaak
  • boterkoekvorm (25 cm)

Ingrediënten

Boterkoek

  • 300 g ongezouten roomboter - zacht en van goede kwaliteit
  • 100 g witte basterdsuiker
  • 100 g kristalsuiker
  • 300 g bloem
  • snuf zout

Pecan pie

  • 150 g keukenstroop
  • 75 g donkerbruine basterdsuiker
  • 2 eieren
  • 50 g boter - gesmolten
  • 200 g ongebrande pecannoten

Instructies

  • Vet de boterkoekvorm in met olie of boter.
  • Verwarm de oven voor op 200℃ boven- en onderwarmte.
  • Doe de zachte boter in de kom van de keukenmachine en voeg hier beide soorten suiker aan toe. Klop het geheel tot een romig mengsel.
  • Doe de bloem en het zout in de kom en kneed het geheel tot een glad boterkoekdeeg. Verdeel het deeg over de boterkoekvorm.
  • Klop voor de pecan pie de stroop met de suiker, eieren en boter op. Spatel de pecannoten erdoor en schep het beslag op het boterkoekdeeg in de vorm.
  • Bak de pecan pie boterkoek in het midden van de oven in 25 minuten gaar.
  • Laat de boterkoek helemaal afkoelen voordat je deze aansnijdt.