Doe de melk in een pannetje en verwarm tot de damp er vanaf komt. De melk moet iets warmer zijn dan kamertemperatuur.
Voeg de gist en kristalsuiker toe en roer even goed door. Laat het mengel staan tot het begint te bruisen.
Doe de bloem samen met het zout in de kom van de keukenmachine. Laat de machine met deeghaken draaien terwijl je langzaam het melkpapje toevoegt.
Voeg tot slot het ei toe en meng het geheel tot een klontvrij, plakkerig beslag.
Spatel als laatste de stroopwafel en karamelblokjes door het beslag.
Dek de kom af en laat het oliebollenbeslag 1 uur op een warme plek rijzen.
Verwarm de olie om in te frituren naar 180℃.
Dip de ijsschep kort in de hete olie, zo voorkom je dat het beslag teveel plakt. Schep een lepel van het oliebollenbeslag in de hete olie en frituur de oliebollen in 5-7 minuten goudbruin en van binnen gaar.
Laat uitlekken op een vel keukenrol voordat je ze decoreert.