Ga terug
+ servings
picanha kerntemperatuur
Recept afdrukken
5 van 1 stem

Picanha van de BBQ

Picanha van de bbq is by far mijn meest favoriete stukje vlees, ik heb het al tientallen keren gemaakt en dit is de manier waarop ik dat doe.
Voorbereidingstijd20 minuten
Bereidingstijd1 uur
Rusttijd10 minuten
Totale tijd1 uur 30 minuten
Gang: hoofdgerecht
Trefwoord: picanha, picanha van de bbq, vlees, zomerrecept
Porties: 10 personen
calorieën: 685kcal

Equipment

  • barbecue (met indirect grillen mogelijkheid)
  • kernthermometer
  • aluminiumfolie

Ingrediënten

  • 2,5 kg picanha
  • peper
  • grof zout

Instructies

  • Dep het vlees helemaal droog en snijd de vetkant van het vlees kruislings in.
  • Wrijf het vet in met grof zout en zwarte peper.
  • Maak de barbecue klaar om indirect te grillen.
  • Leg de Picanha met de vetkant naar beneden recht boven de kolen tot het vet begint te smelten. Zodra het vet goed begint te druipen draai je het vlees om (dus vleeskant naar beneden) en leg je het vlees indirect boven de kolen.
  • Prik de kernthermometer in het vlees. Probeer de barbecue op een temperatuur van 130 - 170℃ te houden en gaar het vlees tot het een kerntemperatuur van 45℃ heeft. Bij mij duurde dit 30-40 minuten.
  • Verplaats de Picanha tot boven de kolen zodra het vlees de juiste kerntemperatuur heeft. Draai het vlees regelmatig tot het rondom een mooie bruine kleur heeft gekregen.
  • Leg het vlees in een ovenschaal en dek deze af met aluminiumfolie.
  • Laat het vlees nu 10 - 15 minuten rusten tot het een kerntemperatuur heeft van 45 - 55°C, afhankelijk van de gaarheid die je wilt.
  • Snijd het vlees tegen de draad in in plakken en serveer.

Nutrition

Serving: 10g | Calorieën: 685kcal | Eiwitten: 45g | Vet: 55g | Verzadigde vetten: 22g