Ga terug
+ servings
champignonsaus invriezen
Recept afdrukken
No ratings yet

Champignonsaus

Champignonsaus is wat mij betreft overal lekker bij en het is ook nog eens een super veelzijdig recept. Serveer het bij een stuk vlees, roer door de pasta of gebruik het in een ovenschotel - heerlijk.
Voorbereidingstijd10 minuten
Bereidingstijd15 minuten
Totale tijd25 minuten
Gang: bijgerecht
Keuken: Hollands
Trefwoord: champignons, champignonsaus, paddenstoelen, saus recept, sauzen, vegetarisch
Porties: 4 personen
calorieën: 310kcal

Ingrediënten

  • 25 g boter
  • 1 ui - gesnipperd
  • 1 teentje knoflook - fijngehakt
  • 250 g champignons - in plakjes
  • 25 g bloem
  • 250 ml paddenstoelenbouillon
  • 250 ml room
  • peper en zout

Instructies

  • Smelt de boter in een steelpan en fruit hierin de knoflook en de ui aan.
  • Doe de champignonplakjes in de pan en bak deze mee tot ze bruin kleuren en zacht zijn.
  • Voeg dan de bloem toe en bak dit een paar minuten al omscheppend mee tot het lichtjes begint te kleuren.
  • Schenk de bouillon in de pan en roer het geheel goed door. Breng aan de kook en laat 5 - 7 minuten zachtjes pruttelen tot de saus indikt.
  • Roer de room door de champignonragout en laat dit zachtjes pruttelend indikken tot de champignonsaus de gewenste dikte heeft gekregen.
  • Breng de saus op smaak met peper en zout.

Nutrition

Calorieën: 310kcal | Koolhydraten: 12g | Eiwitten: 5g | Vet: 28g | Verzadigde vetten: 18g | Vezels: 1g | Suiker: 5g