Ga terug
+ servings
kerst brood
Recept afdrukken
5 van 2 stemmen

Hartig kerstbrood met pesto

Heb je wel een keer zin in iets anders dan een kerststol of zoet brood tijdens het kerstontbijt? Dit hartige kerstbrood met pesto & Parmezaan ziet er feestelijk uit en is ook nog eens heel lekker!
Voorbereidingstijd10 minuten
Bereidingstijd25 minuten
Rijstijd1 uur 15 minuten
Gang: brood, ontbijt
Keuken: Hollands, Italiaans
Trefwoord: kerst brood, kerstbrood, kerstontbijt, kerstrecept, kerstster, parmezaan, pesto
Porties: 8 personen
calorieën: 114kcal

Equipment

  • elektrische mixer met deeghaken

Ingrediënten

  • 1 pak broodmix voor wit brood
  • 300 ml lauwwarm water
  • 50 g pesto
  • 50 g Parmezaanse kaas - geraspt
  • 25 g pijnboompitjes

Instructies

  • Bereid de broodmix volgens de aanwijzingen op de verpakking. Voor de mix van Molensteen hoef je alleen het water toe te voegen aan de bloem en dit te kneden tot een bol deeg.
  • Dek het deeg af met plasticfolie en laat het 1 uur rijzen.
  • Verdeel het brooddeeg in drieën en rol ieder deel uit tot een grote, ronde cirkel van een paar millimeter dik.
  • Leg één uitgerolde plak brooddeeg op een met bakpapier bekleedde bakplaat. Smeer het deeg in met de helft van de pesto pesto en verdeel de helft van de geraspte Parmezaan en de pijnboompitjes hier overheen.
  • Leg hier de volgende plak brooddeeg bovenop en smeer ook deze weer in met pesto en strooi de rest van de Parmezaan en de pijnboompitjes er overheen.
  • Snijd met behulp van een pizzasnijder rondom twaalf stroken in het gestapelde brooddeeg. Zorg ervoor dat je het midden ongesneden houdt.
  • Neem twee stroken brooddeeg en draai deze naar elkaar toe, twee keer om hun eigen as. Plak de uiteinden in een punt aan elkaar met een beetje water.
  • Dek de broodster af met een droge theedoek en laat hem 45 minuten op kamertemperatuur rijzen. Verwarm ondertussen de oven voor op 200°C.
  • Bak de broodster in het midden van de oven in 25 minuten goudbruin en gaar.

Nutrition

Calorieën: 114kcal | Koolhydraten: 10g | Eiwitten: 4g | Vet: 6g | Verzadigde vetten: 2g | Vezels: 1g | Suiker: 0.3g