Ga terug
+ servings
koreaanse kip
Recept afdrukken
No ratings yet

Koreaanse kip met soja-knoflookglaze

Liefhebbers van gefrituurde kip gaan deze Koreaanse kip met soja-knoflookglaze ook wel waarderen denk ik. De kip is lekker krokant en de glaze ontzéttend smaakvol.
Voorbereidingstijd20 minuten
Bereidingstijd25 minuten
Totale tijd45 minuten
Gang: bijgerecht, hoofdgerecht
Keuken: Koreaans
Trefwoord: fastfood friday, gefrituurde kip, knoflookdip, knoflooksaus, koreaanse kip, krokante kip, soja-knoflookglaze, sojasaus
Porties: 4 personen

Equipment

  • garde
  • frituurpan of diepe pan met laag olie
  • keukenrol

Ingrediënten

Voor de kip

  • 700 g kippendijen - in grove stukken
  • 2 teentjes knoflook - geraspt
  • 2 el sojasaus
  • 1 el honing
  • 1 el rijstazijn

Voor het beslag

  • 150 g bloem
  • 100 g maizena
  • 1 tl bakpoeder
  • 1 tl knoflookpoeder
  • 1 tl uienpoeder
  • 1/2 tl zwarte peper
  • 300 ml koud water

Knoflook-soja glaze:

  • 3 teentjes knoflook - geraspt
  • 1 cm gember
  • 75 g honing
  • 50 ml sojasaus
  • 3 el rijstazijn
  • 2 el hoisin
  • 1 el sesamolie

Instructies

  • Doe de stukken kip samen met de knoflook, sojasaus, honing en rijstazijn in een kom en schep dit goed om. Laat de kip marineren terwijl je verder gaat.
  • Maak het beslag door alle ingrediënten met een garde op te kloppen tot een klontvrije mix.
  • Verwarm de olie om in te frituren naar 180℃.
  • Maak de knoflook-soja glaze door alle ingrediënten in een steelpannetje te doen en dit te verhitten op de kookplaat. Laat 2-3 minuten koken tot de knoflook goed geurt. Verwijder daarna het stukje gember uit de saus.
  • Wentel de kip door het gekruide beslag en leg het vlees daarna direct in de hete olie. Frituur de kip 5-7 minuten tot het buitenlaagje krokant is en de kip gaar is geworden.
  • Laat de kip uitlekken op een vel keukenrol en schenk daarna de knoflook-soja glaze over de kip. Serveer direct.