Ga terug
+ servings
gevulde pasta
Recept afdrukken
4.72 van 7 stemmen

Ravioli lasagne

Ben je dol op klassieke lasagne maar zou je wel eens willen variëren met het recept, dan is deze ravioli lasagne een leuk alternatief.
Voorbereidingstijd30 minuten
Bereidingstijd30 minuten
Totale tijd1 uur
Gang: hoofdgerecht
Keuken: Italiaans
Trefwoord: fastfood friday, lasagne, makkelijke maaltijd, ovengerecht, ovenschotel, pasta uit de oven, pastaschotel, ravioli, ravioli lasagne
Porties: 6 personen

Equipment

  • ovenschaal van ongeveer 20x25 cm

Ingrediënten

Lasagnesaus

  • 500 g rundergehakt
  • 1 ui - gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook - fijngehakt
  • 2 el tomatenpuree
  • 400 g Italiaanse groentenmix
  • 800 ml tomato frito of gezeefde tomaten
  • 1 el paprikapoeder
  • 2 tl gedroogde oregano
  • 2 el verse basilicum - fijngehakt
  • peper en zout

Bechamel

  • 30 g ongezouten roomboter
  • 30 g bloem
  • 300 ml melk
  • 30 g Parmezaanse kaas - geraspt
  • peper en zout

En verder

  • 500 g koelverse ravioli
  • 1 bol mozzarella - in plakken

Instructies

  • Verhit een ruime pan op het vuur en bak hierin het gehakt rul. Voeg de ui en knoflook toe en bak mee tot de ui glazig ziet.
  • Doe dan de tomatenpuree in de pan en bak 2 minuten mee. Voeg de Italiaanse groenten toe en bak dit tot de groenten zacht worden.
  • Schenk de tomato frito in de pan en voeg het paprikapoeder, oregano, basilicum, peper en zout toe. Roer goed door en laat de saus 20 minuten zachtjes pruttelen.
  • Verwarm de oven voor op 180℃ hetelucht.
  • Smelt voor de bechamel de boter in een steelpannetje. Voeg de bloem toe en bak deze al roerend mee tot een zanderige textuur ontstaat.
  • Schenk al roerend de melk in de pan en kook het geheel tot de saus wat dikker wordt.
  • Voeg de geraspte Parmezaanse kaas, peper en zout toe en roer goed door tot de kaas helemaal gesmolten is.
  • Schep een lepel van de lasagnesaus in de ovenschaal en verdeel een kwart van de ravioli hier overheen. Schep daar weer een lepel saus bovenop, gevolgd door een laagje ravioli. Herhaal deze stap tot je alle pasta hebt gebruikt en eindig met een dun laagje lasagnesaus.
  • Verdeel de bechamel over de lasagne en leg hier de plakken mozzarella bovenop.
  • Schuif de ravioli lasagne 25-30 minuten in de oven tot de kaas gesmolten en goudbruin is en de pasta gaar is.