Ga terug
+ servings
Recept afdrukken
5 van 1 stem

Cheese fried chicken

Deze cheese fried chicken is toch echt wel next level gefrituurde kip als je het mij vraagt. De kip is súper krokant door het laagje cornflakes en de kaassaus bovenop maakt het geheel helemaal af.
Voorbereidingstijd30 minuten
Bereidingstijd10 minuten
Totale tijd40 minuten
Gang: hoofdgerecht, tussendoortje
Keuken: Amerikaans
Trefwoord: cheese fried chicken, cornflakes, fastfood friday, gefrituurde kip, kaas, kaassaus, krokante kip
Porties: 4 personen

Equipment

  • frituurpan of laagje olie in een pan

Ingrediënten

  • 700 g kippendijen zonder bot
  • 1 bosuitje - in ringen

Dry rub:

  • 2 tl knoflookpoeder
  • 2 tl uienpoeder
  • 1 tl gedroogde oregano
  • peper en zout

Paneren:

  • 100 g bloem
  • 2 eieren - losgeklopt
  • 100 g cornflakes - grof gebroken

Kaassaus:

  • 25 g boter
  • 25 g bloem
  • 400 ml melk
  • 150 g cheddar - geraspt
  • 1/2 tl knoflookpoeder
  • zwarte peper

Instructies

  • Dep de kippendijen een beetje droog met een vel keukenrol en smeer ze daarna in met knoflookpoeder, uienpoeder, oregano, peper en zout.
  • Wentel de kip door de bloem, daarna door het ei en tot slot door de cornflakes. Druk de cornflakes een beetje aan.
  • Verhit de olie naar 180℃ en frituur hierin de kip in 5-7 minuten aan weerszijden goudbruin en helemaal gaar. Laat de kip uitlekken op een vel keukenrol.
  • Maak ondertussen de kaassaus. Smelt hiervoor de boter in een steelpannetje en voeg hier de bloem aan toe. Roer door tot er een zanderige textuur ontstaat.
  • Schenk al kloppend de melk in de pan.
  • Voeg de cheddar, knoflook en peper aan de saus toe en roer het geheel goed door tot de kaas helemaal is gesmolten en de kaassaus dik is geworden.
  • Serveer de krokante kip met de kaassaus en garneer met bosui.