Ga terug
+ servings
Chocoladetulband met cheesecakevulling
Recept afdrukken
4.20 van 5 stemmen

Chocoladetulband met cheesecakevulling

Intense chocoladesmaak, vanille cheesecake... Neem die twee samen en je hebt deze ongelofelijk lekkere chocoladetulband met cheesecakevulling. Een pareltje om te zien en een verrassing aan de binnenkant.
Voorbereidingstijd30 minuten
Bereidingstijd55 minuten
Totale tijd1 uur 25 minuten
Gang: nagerecht
Trefwoord: cakes, cheesecake, cheesecakevulling, chocolade, chocoladetulband, fastfood friday, tulband, vanille
Porties: 1 tulband

Equipment

  • 1 tulbandvorm
  • elektrische (hand)mixer

Ingrediënten

Voor het tulbandbeslag

  • 300 g boter - zacht
  • 300 g kristalsuiker
  • 4 eieren
  • 200 ml chocolademelk
  • 300 g bloem
  • 2 tl bakpoeder
  • 75 g ongezoete cacaopoeder
  • snufje zout

Cheesecakevulling

  • 200 g naturel roomkaas
  • 100 g kristalsuiker
  • 1 el bloem
  • 1 tl vanille-extract
  • 1 ei

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180℃ boven- en onderwarmte en vet de tulbandvorm grondig in.
  • Begin met het maken van het cakebeslag. Doe hiervoor de zachte boter en de kristalsuiker in een beslagkom en klop dit tot een romige mix.
  • Voeg een voor een de eieren toe tijdens het kloppen en roer daarna de melk door de mix.
  • Doe alle droge ingrediënten in de kom en spatel het geheel tot een glad cakebeslag.
  • Klop voor de cheesecakevulling de roomkaas met de suiker, bloem en het vanille-extract romig en voeg als laatste het ei toe.
  • Schep een paar lepels van het chocoladebeslag in de tulbandvorm en smeer met behulp van een lepel de randen van de vorm in met cakebeslag, zodat de cheesecakevulling echt wordt ingepakt.
  • Schenk het cheesecakebeslag in de tulbandvorm en spatel tot slot de rest van het cakebeslag daar bovenop.
  • Bak de chocoladetulband 55-60 minuten in het midden van de oven.
  • Laat de tulband helemaal afkoelen voordat je hem aansnijdt.