Ga terug
+ servings
Kip Katsu bowls
Recept afdrukken
5 van 1 stem

Kip Katsu Bowl

Kip Katsu, krokant gefrituurde Japanse kip, doet het altijd goed op OMF en dat snap ik - het is ook echt heel lekker! Deze Kip Katsu bowls heb je snel gemaakt en je hoeft de kip maar in een klein laagje olie te frituren.
Voorbereidingstijd30 minuten
Bereidingstijd15 minuten
Totale tijd45 minuten
Gang: hoofdgerecht
Keuken: Japans
Trefwoord: bowl food, japans, kip katsu, kip katsu bowls, krokante kip, makkelijke maaltijd, rijst, rijstbowl
Porties: 4 personen

Ingrediënten

Kip Katsu

  • neutrale olie om in te frituren
  • 4 kipfilets
  • 100 g bloem
  • 1 ei - losgeklopt
  • 100 g Panko

Kip Katsu saus

  • 3 el ketchup
  • 1 tl Worcestershiresauce
  • 1 el sojasaus
  • 1/2 tl mosterd
  • 1 tl honing

Basis van de bowl

  • 250 g rijst
  • 2 eieren
  • 2 bosuitjes - fijngesneden
  • 4 snackkomkommers - in plakjes
  • 1 vel nori - in reepjes
  • 2 el geroosterde sesamzaadjes

Instructies

  • Verhit een laagje olie in een koekenpan.
  • Wentel de kipfilets door de bloem, vervolgens door het losgeklopte ei en tot slot door de panko.
  • Frituur de kipfilets 7-8 minuten goudbruin krokant en helemaal gaar. Laat uitlekken op een vel keukenrol.
  • Roer alle ingrediënten voor het Katsu sausje door elkaar en zet even apart.
  • Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking en verdeel de rijst over vier borden.
  • Kook de eitjes 7 minuten en snijd ze doormidden.
  • Snijd de Kip Katsu in reepjes en verdeel deze over de rijst. Schep een lepel Katsu saus over de kip.
  • Verdeel de gekookte eieren en snackkomkommers over de borden.
  • Garneer het gerecht met bosui, de nori en de geroosterde sesamzaadjes.