Ga terug
+ servings
broodje sparerib
Recept afdrukken
5 van 2 stemmen

Broodje sparerib

Lekkere broodjes, wij zijn er thuis dol op en variëren graag met het beleg. Dit broodje sparerib kost je even wat tijd als je de ribs helemaal zelf gaart, maar het resultaat mag er dan ook echt wel zijn.
Voorbereidingstijd50 minuten
Bereidingstijd50 minuten
Totale tijd1 uur 40 minuten
Gang: brood, lunch
Keuken: Amerikaans
Trefwoord: belegd brood, broodje sparerib, broodje warm vlees, fastfood friday, spareribs, vlees
Porties: 2 stuks

Ingrediënten

  • 1 rack voorgegaarde sparerib
  • 4 el barbecuesaus
  • 2 zachte, witte broodjes
  • 2 el mayonaise
  • augurk
  • 1 rode ui - gesnipperd
  • 2 el gebakken uitjes

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 160℃ en bekleed de bakplaat met een vel bakpapier.
  • Leg de rack sparerib op de bakplaat en schuif deze 25-30 minuten in de oven. Smeer 10 minuten voor het einde de sparerib helemaal in met barbecuesaus.
  • Als de sparerib goed gaar is kun je de botjes er zo uittrekken. Zo niet, snijd het vlees dan voorzichtig een beetje los van het bot.
  • Snijd de rack doormidden.
  • Smeer de binnenkant van ieder broodje in met een lepel mayonaise en verdeel de plakjes augurk en de gesnipperde ui over de broodje.
  • Leg in ieder broodje een halve rack sparerib en garneer de broodjes met gebakken uitjes.