Ga terug
+ servings
kaas-uibrood van croissantdeeg
Recept afdrukken
No ratings yet

Kaas-uibrood van croissantdeeg

Liefhebbers van kaas-uibrood zouden deze variant van croissantdeeg echt eens moeten proberen. Het is snel klaar, leuk om met kinderen te maken en bovendien echt ongelofelijk lekker. Varieer lekker met soorten kaas die jij lekker vindt.
Voorbereidingstijd25 minuten
Bereidingstijd25 minuten
Totale tijd50 minuten
Porties: 1 brood/4 personen

Equipment

  • 1 cakeblik

Ingrediënten

  • 2 uien - in halve ringen
  • 1 blik croissantdeeg voor 6 XL croissants
  • 2 el mosterd
  • 100 g Emmentaler - geraspt
  • 100 g Cheddar - geraspt
  • 1 el melk - om te bestrijken
  • 1 el everything bagel seasoning

Instructies

  • Verhit een lepel olie of boter in een koekenpan en bak hierin de ui tot deze helemaal zacht is geworden.
  • Verwarm de oven voor op 180℃ hetelucht en bekleed het cakeblik met bakpapier.
  • Rol het croissantdeeg uit en snijd de driehoekjes los. Smeer op ieder plakje deeg een beetje mosterd.
  • Verdeel de geraspte kazen en de ui over het croissantdeeg en rol op tot croissants.
  • Snijd de croissants doormidden en verdeel ze lukraak over het cakeblik.
  • Smeer de bovenkant van het brood in met melk en strooi de everything bagel seasoning er overheen.
  • Bak het kaas-uibrood 25 minuten in het midden van de oven.