Ga terug
5x gourmethapjes met kaas
Recept afdrukken
No ratings yet

5x gourmethapjes met kaas

Heb je zin om eens flink uit te pakken tijdens de feestdagen en wil je jouw gourmetavond echt origineel maken? Kijk dan eens naar deze 5 gourmethapjes met kaas.
Voorbereidingstijd18 minuten
Bereidingstijd10 minuten
Gang: hoofdgerecht
Keuken: Hollands
Trefwoord: gourmethapjes, gourmetten, hollandse kaas, kaas, kaashapjes, kerst, kerstdiner

Ingrediƫnten

Mini cheeseburgertjes

  • mini burgertjes of gehakt om ze te maken
  • plakjes Weydeland Belegen
  • mayonaise
  • ketchup
  • mini broodjes

Tuna melts

  • stukjes stokbrood
  • tonijnsalade
  • rode ui - gesnipperd
  • Weydeland Belegen - geraspt
  • Weydeland Flinck - geraspt

Courgettepizza's

  • courgette - in plakken
  • pizzasaus
  • Erfgoed Stelling 606 - geraspt
  • gedroogde oregano

Nachopannetje

  • tortillachips
  • Erfgoed Stelling 606 - geraspt
  • Weydeland Belegen - geraspt
  • bosui - in ringen

Mini kip cordon bleus

  • kipfilet - in repen, platgeslagen
  • ham - in reepjes
  • Weydeland Belegen - in plakjes
  • bloem
  • ei - losgeklopt
  • paneermeel

Instructies

Mini cheeseburgertjes

  • Leg de mini burgertjes op de gourmet. Draai het burgetje om zodra de onderkant bruin is en leg er een plakje kaas bovenop. Bak het burgertje tot de kaas is gesmolten.
  • Snijd het kleine broodje doormidden en grill de binnenkant even kort.
  • Smeer de ketchup en mayonaise op het broodje en leg hier het cheeseburgertje op.

Tuna melts

  • Smeer een stukje stokbrood in met tonijnsalade en verdeel hier de geraspte kaas en rode ui overheen.
  • Bak de tuna melt tot de kaas is gesmolten.

Courgettepizza

  • Smeer de bovenkant van de plakjes courgette in met pizzasaus.
  • Strooi de geraspte kaas en gedroogde oregano over de courgettepizza's en bak ze tot de courgette zacht is en de kaas is gesmolten.

Nachopannetje

  • Leg wat tortillachips op de bakplaat of in een gourmetpannetje en verdeel hier de geraspte kaas overheen.
  • Bak het nachopannetje tot de kaas is gesmolten en maak af met de bosui.

Mini kip cordon bleus

  • Leg een reepje kipfilet voor je en leg hier een reepje ham en plakje kaas bovenop. Rol de kip op met de ham en kaas aan de binnenkant.
  • Wentel het kippakketje door de bloem, door het ei en tot slot door de paneermeel.
  • Bak de kip cordon bleus tot de kip helemaal gaar is en de kaas is gesmolten.