Ga terug
+ servings
Surf & turf spiesjes met worst en garnalen
Recept afdrukken
No ratings yet

Surf & Turf spiesjes van de bbq

Liefhebbers van vlees en vis hoeven met deze surf & turf spiesjes niet te kiezen. Aan de spiesjes zitten gemarineerde knoflookgarnalen en stukjes gekruide worst. Ideaal als je wel de bbq aan wilt slingeren maar niet te lang wilt wachten met eten.
Voorbereidingstijd10 minuten
Bereidingstijd10 minuten
Marineren1 uur
Totale tijd1 uur 20 minuten
Gang: hoofdgerecht
Trefwoord: barbecue, bbq, braadworst, garnalen, gekruide worst, knoflookgarnalen, spiesen van de grill, spiesjes, surf & turf, surf & turf spiesjes, vis
Porties: 10 spiesjes

Equipment

  • 10 satéprikkers/spiesjes
  • barbecue of grillpan

Ingrediënten

  • 500 g gamba's - schoongemaakt
  • 4 el olijfolie
  • 1 el cajunkruiden
  • 1 el verse peterselie - fijngehakt
  • 1 teentje knoflook - geperst
  • 250 g gekruide braadworstjes - in plakken

Instructies

  • Doe de gamba's in een kom en voeg hier de olijfolie, cajunkruiden, verse peterselie en knoflook aan toe. Schep het geheel even goed om, dek de kom af en laat de gamba's minimaal een uur in de koelkast marineren.
  • Rijg de plakjes worst en de gamba's om en om aan de satéprikkers.
  • Grill de surf & turf spiesjes in 7-10 minuten aan weerszijden goudbruin en helemaal gaar.

Notities

*Bewaar de surf & turf spiesjes bij voorkeur rauw in de koelkast.