Tacorolls van croissantdeeg
Deze tacorolls maak je op dezelfde manier als kaneelbroodjes: deeg oprollen met vulling en al en er dan dikke plakken van snijden. Deze hartige variant is perfect voor de lunch.
Voorbereidingstijd20 minuten min
Bereidingstijd25 minuten min
Totale tijd45 minuten min
Gang: lunch
Keuken: Mexicaans
Trefwoord: cheddar, croissantdeeg, fastfood friday, gekruid gehakt, hartige broodjes, hartige lunch, taco's, tacorolls, warme lunch
Servings: 6 stuks
- 300 g rundergehakt
- 1 el tacokruiden
- 1 sjalot - gesnipperd
- 1/2 rode paprika - in kleine blokjes
- 150 g mais
- 1 blik croissantdeeg voor XL croissants
- 150 g cheddar - geraspt
- 1 el verse peterselie - fijngehakt
Verhit een beetje boter in een koekenpan en bak hierin het gehakt rul. Voeg de tacokruiden, sjalot, rode paprika en mais toe en bak het geheel tot de paprika zacht is. Laat de tacovulling een beetje afkoelen.
Verwarm de oven voor op 180℃ hetelucht.
Rol het croissantdeeg uit het blik en duw alle naden goed dicht; je krijgt dan één lange plak deeg.
Strooi de geraspte cheddar over het croissantdeeg en verdeel de tacovulling en de verse peterselie over de kaas.
Rol het croissantdeeg met de tacovulling naar binnen op tot een dikke rol.
Snijd 6 plakken van 1,5-2cm dikte en verdeel deze over de bakplaat.
Bak de tacorolls in het midden van de oven in 20-25 minuten gaar tot het deeg gaar is en de kaas gesmolten.