Ga terug
–+ servings
Pittig rundvlees met komijn
Recept afdrukken
No ratings yet

Pittig rundvlees met komijn

Oorspronkelijk wordt dit gerecht gemaakt met lamsbout, maar door dat te vervangen door rundvlees wordt het recept een stukje toegankelijker. Maar zeker niet minder lekker!
Voorbereidingstijd15 minuten
Bereidingstijd10 minuten
Totale tijd25 minuten
Porties: 2 personen

Ingrediënten

  • 300 g rundvlees (bijv. biefstuk) - in dunne plakjes
  • 2 tl maizena
  • 2 tl olie
  • 1 bosui - in ringetjes
  • 2,5 cm gember - fijngehakt
  • 1 teentje knoflook - fijngehakt
  • 1,5 el komijnpoeder
  • 1 tl zout
  • 1,5 tl chilipoeder
  • 1 rode ui - in plakjes

Instructies

  • Doe de plakjes rundvlees in een kom en voeg hier de maizena en neutrale olie aan toe. Schep alles even goed om.
  • Verhit een flinke lepel olie in een wok en bak hierin de bosui, gember en knoflook aan tot het goed begint te geuren. Bak dan de reepjes rundvlees mee voor 3-4 minuten.
  • Zet het vuur laag zodra het vlees rondom bruin is en voeg de komijn, zout, chilipoeder en rode ui toe.
  • Schep even goed om en serveer.