Ga terug
+ servings
Orzorisotto met burrata en parmaham
Recept afdrukken
4 van 11 stemmen

Orzorisotto met burrata en krokante parmaham

Deze orzorisotto met burrata en parmaham bevat alle ingrediënten die ik lekker vind om mee te koken. Een ultiem lentegerecht; perfect voor deze mei-maand.
Voorbereidingstijd10 minuten
Bereidingstijd30 minuten
Totale tijd40 minuten
Gang: hoofdgerecht
Keuken: Italiaans
Trefwoord: burrata, doperwtjes, eenpansgerecht, lentegerecht, makkelijke maaltijd, orzo, parmaham, risotto
Porties: 4 personen

Ingrediënten

  • 2 el olijfolie om in te bakken
  • 1 ui - gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook - fijngehakt
  • 300 g orzo
  • 400 g doperwtjes - diepvries
  • 750 ml groentebouillon
  • 15 g verse basilicum - fijngehakt
  • klontje roomboter
  • 50 g parmaham (plakjes)
  • 1 bol burrata
  • peper en zout

Instructies

  • Verhit de olijfolie in een ruime pan en fruit hierin de ui en knoflook aan tot dit goed begint te geuren.
  • Doe de orzo en doperwtjes in de pan en schep dit goed om. Bak even 2 minuten mee.
  • Schenk de groentebouillon in de pan en breng het geheel aan de kook. Laat de orzo in 20-25 minuten de bouillon volledig opnemen. Zorg ervoor dat de orzo helemaal gaar is.
  • Doe de basilicum en het klontje boter samen met peper en zout in de pan en schep goed om.
  • Bak de parmaham in een droge koekenpan tot de plakjes krokant zijn geworden.
  • Serveer de orzorisotto met de burrata en parmaham.