Ga terug
+ servings
Tacolasagne
Recept afdrukken
5 van 1 stem

Tacolasagne

Lasagne met Mexicaanse vibes, zo kun je deze Tacolasagne het beste noemen. Ultiem comfortfood en daarmee een hele fijne Fastfood Friday.
Voorbereidingstijd15 minuten
Bereidingstijd25 minuten
Totale tijd40 minuten
Gang: hoofdgerecht
Keuken: Italiaans, Mexicaans
Trefwoord: fastfood friday, foodporn, guilty pleasure, lasagne, mexicaans, ovengerecht, ovenschotel, tacolasagne
Porties: 6 personen

Equipment

  • ovenschaal van 20x30 cm

Ingrediënten

  • 500 g rundergehakt
  • 2 el tacokruiden
  • 200 g mais uit blik
  • 200 g zwarte bonen uit blik
  • 1 groene paprika - in blokjes
  • 1 rode paprika - in blokjes
  • 1 ui - gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook - fijngehakt
  • 700 ml gezeefde tomaten
  • 250 g verse lasagnebladen
  • 200 g crème fraîche
  • 150 g cheddar - geraspt

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180℃.
  • Bak het gehakt met de tacokruiden in een ruime pan rul.
  • Voeg de mais, zwarte bonen, paprika's, ui en knoflook toe en bak het geheel mee tot de paprika zacht wordt.
  • Schenk de gezeefde tomaten in de pan en roer het geheel goed door.
  • Schep een flinke lepel van de lasagnesaus onderin de ovenschaal, strooi er wat van de cheddar overheen en leg hier lasagnebladeren bovenop. Herhaal deze stap tot de saus helemaal op is. Probeer te eindigen met een een dun laagje van de saus bovenop.
  • Verdeel de crème fraîche over de ovenschaal en strooi de rest van de cheddar over het gerecht.
  • Schuif de tacolasagne 15 minuten in het midden van de oven tot de kaas helemaal gesmolten is en de pasta gaar.