Ga terug
+ servings
vegetarische paddenstoelen stroganoff
Recept afdrukken
4 van 2 stemmen

Vegetarische paddenstoelen stroganoff

In plaats van stoofvlees gebruikte ik voor deze vegetarische variant paddenstoelen. Hierdoor wordt het vanzelf een super makkelijk en simpel gerecht, perfect voor een doordeweekse dag en lekker met vrijwel alles.
Voorbereidingstijd10 minuten
Bereidingstijd20 minuten
Totale tijd30 minuten
Gang: hoofdgerecht
Keuken: Hongaars
Trefwoord: champignons, paddenstoelen, paddenstoelenstoof, stoofgerecht, stoofschotel, stroganoff, vegetarisch
Porties: 4 personen

Ingrediënten

  • klont boter - om in te bakken
  • 600 g gemengde paddenstoelen - grof gesneden
  • 200 g kastanjechampignons - in plakjes
  • 1 ui - gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook - fijngehakt
  • 250 ml crème fraîche
  • 1 tl fijne mosterd
  • 1 el tomatenpuree
  • peper en zout
  • verse peterselie - fijngehakt

Instructies

  • Smelt het klontje boter in een ruime koekenpan. Voeg de paddenstoelen en kastanjechampignons toe en bak deze op hoog vuur ong. 5 minuten tot ze bruin kleuren.
  • Voeg dan de ui en de knoflook toe en bak het geheel nog eens 5 minuten tot de ui en knoflook goed beginnen te geuren.
  • Roer de crème fraîche met de mosterd en tomatenpuree in een kommetje los en schep dit bij de paddenstoelen in de pan. Roer goed door tot een saus ontstaat.
  • Draai het vuur laag en laat de paddenstoelen stroganoff 10 minuutjes zachtjes pruttelen. Roer af en toe even door en breng op smaak met peper en zout.
  • Serveer de paddenstoelen stroganoff zoals jij wilt en strooi er voor het serveren verse peterselie overheen.