Ga terug
+ servings
Cruffins met kaneelsuiker en vanilleroom
Recept afdrukken
No ratings yet

Cruffins met kaneelsuiker & vanilleroom

Deze cruffins met kaneelsuiker en vanilleroom worden gemaakt van croissantdeeg. Hartstikke lekker en makkelijk om te maken. En dankzij de vulling van vanilleroom blijf je er maar van eten.
Voorbereidingstijd30 minuten
Bereidingstijd30 minuten
Afkoelen vanilleroom1 uur
Totale tijd2 uur
Gang: tussendoortje
Trefwoord: croissantdeeg, cruffins, gebakje, kaneelsuiker, vanilleroom, zoet
Porties: 6 stuks

Equipment

  • spuitzak met smal, glad spuitmondje
  • muffin bakvorm

Ingrediënten

Vanilleroom

  • 500 ml melk
  • 1 vanillestokje
  • 1 ei
  • 50 g kristalsuiker
  • 50 g custardpoeder

Cruffins

  • 1 blik croissantdeeg voor 6 croissants

Kaneelsuiker

  • 100 g kristalsuiker
  • 1 tl kaneelpoeder

Instructies

  • Doe de melk in een steelpannetje.
  • Snijd het vanillestokje over de lengte doormidden en schraap deze leeg. Doe het vanillemerg en het leeggeschraapte stokje in de melk en breng dit bijna aan de kook.
  • Klop ondertussen het ei met de kristalsuiker en custardpoeder romig.
  • Verwijder het vanillestokje uit de warme melk. Schenk de helft van de melk al kloppend bij het eimengsel en schenk vervolgens alles weer terug in de pan.
  • Breng het geheel al roerend aan de kook en kook 2-3 minuten tot de custard dik is. Laat deze volledig afkoelen. Schep de vanilleroom in de spuitzak.
  • Verwarm de oven voor op 180℃ boven- en onderwarmte en vet de muffinvorm in.
  • Rol het croissantdeeg uit en snijd de rechthoeken los.
  • Druk de snijrand van de driehoekjes tegen elkaar en rol het deeg over de lengte op.
  • Snijd de deegrol over de lengte doormidden en rol vervolgens op tot een slakkenhuisje.
  • Leg de deegrolletjes in de muffinvorm en bak de muffins in 20 minuten in oven gaar.
  • Roer voor de kaneelsuiker de kristalsuiker en kaneel door elkaar en wentel de cruffins hier direct doorheen zodra ze uit de oven komen. Laat de cruffins 15 minuten afkoelen voordat je ze via de onderkant vult met vanilleroom.