Ga terug
–+ servings
noedels met geroosterde pindakaas
Recept afdrukken
No ratings yet

Noedels met geroosterde pindakaas

Dit recept is afkomstig uit het boek Amazing Asia Vega van Emma de Thouars. Een aanrader als je dol bent op de Aziatische keuken en graag wat vaker vegetarisch wilt koken. Deze noedels zijn een echte smaakbom en heerlijk met sjalot & knoflookcrispies.
Voorbereidingstijd10 minuten
Bereidingstijd10 minuten
Totale tijd20 minuten
Gang: hoofdgerecht
Keuken: Aziatisch
Trefwoord: aziatisch, Aziatisch gerecht, crispies, gefrituurde knoflook, gefrituurde sjalot, geroosterde pindakaas, makkelijke maaltijd, noedels, pindakaas, pindasaus
Porties: 2 personen

Ingrediënten

  • 2 sjalotjes - in dunne halve ringen
  • 1 teentje knoflook - in dunne plakjes
  • 50 ml zonnebloemolie + 2 el extra
  • 50 g pindakaas
  • 2 el sojasaus
  • 1 tl kristalsuiker
  • zout
  • 200 g eiernoedels

Instructies

  • Begin met het maken van de sjalot & knoflook crispies en de bijbehorende olie. Verhit hiervoor 50 ml neutrale olie in een koekenpan op halfhoog vuur.
  • Bak hierin de sjalotten en knoflook in ong. 10 minuten goudbruin. Zorg ervoor dat de olie de hele tijd zachtjes pruttelt, maar dat de sjalot en knoflook niet verbranden.
  • Giet het geheel met een zeef boven een kom af. Vang de olie op in de kom en verspreid de gefrituurde sjalot en knoflook over een vel keukenrol op een bord zodat ze goed kunnen uitlekken. Breng eventueel op smaak met een snuf zout.
  • Doe de pindakaas met 2 el zonnebloemolie in een wok of koekenpan en verhit op halfhoog vuur. Rooster de pindakaas 2 tot 3 minuten tot hij iets donkerder van kleur is. Kijk uit dat de pindakaas niet verbrandt.
  • Doe de pindakaas bij de sjalot & knoflook-olie en voeg meteen de sojasaus en de kristalsuiker toe. Breng op smaak met een beetje zout.
  • Breng een grote pan met ruim gezouten water aan de kook. Kook hierin de noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Giet de noedels af en schep ze door de pindasaus.
  • Verdeel de noedels over twee kommen en top het geheel af met de sjalot & knoflook crispies.