Ga terug
–+ servings
Banoffee pindakaastaart
Recept afdrukken
5 van 1 stem

Banoffee-pindakaastaart

Als je fan bent van combinatie van banaan en pindakaas, dan zit je met deze banoffee-pindakaastaart helemaal goed. Een lekker zoete taart die heel makkelijk is om te maken.
Voorbereidingstijd3 uur
Bereidingstijd25 minuten
Totale tijd3 uur 25 minuten
Keuken: Amerikaans
Trefwoord: Bakken, banoffee, dulce de leche, pindakaas, pindakaastaart, slagroom, taart, zoet
Porties: 1 taart (24 cm)

Equipment

  • springvorm van 24 cm doorsnede
  • Foodprocessor
  • elektrische (hand)mixer

Ingrediënten

  • 1 blik gecondenseerde melk
  • 400 g pindakoeken
  • 150 g boter
  • 100 g romige pindakaas + extra
  • 2 bananen - in plakjes
  • 250 ml slagroom
  • 25 g poedersuiker
  • chocolatechips - ter decoratie

Instructies

  • Leg het blik gecondenseerde melk in een pan met water. Zorg dat het blik helemaal onderstaat. Breng het water aan de kook, draai het vuur laag en doe de deksel op de pan. Laat de gecondenseerde melk 3 uur zachtjes koken en vervolgens goed afkoelen.
  • Maal de pindakoeken in een foodprocessor fijn.
  • Smelt de boter en meng deze door de koekkruimels.
  • Bekleed de bodem van de springvorm met bakpapier en verdeel de koekkruimels over de bodem van de springvorm. Probeer een opstaande rand te maken en druk de koekkruimels goed aan met de bolle kant van een lepel.
  • Meng de dulce de leche met de pindakaas en verspreid de karamel over de koekbodem in de springvorm.
  • Verdeel de plakjes banaan over de karamel.
  • Klop de slagroom met de poedersuiker lobbig en spatel deze over de banaan.
  • Verhit nog een beetje pindakaas zodat deze vloeibaar wordt en drizzle deze over de slagroom. Strooi de chocolatechips over de taart en serveer direct of bewaar in de koelkast.