Ga terug
Giant chocolatechip cookie
Recept afdrukken
No ratings yet

Giant triple chocolatechip cookie

In plaats van allemaal kleine koekjes maak je met het koekdeeg van dit recept één gigantische koek. Met drie soorten chocolade om precies te zijn. En ja, dat wil je maken.
Voorbereidingstijd20 minuten
Bereidingstijd25 minuten
Totale tijd45 minuten
Gang: tussendoortje
Keuken: Amerikaans
Trefwoord: chocolade, chocolatechip, chocolatechip cookies, fastfood friday, giant cookie, koekjes, triple chocolate

Equipment

  • bakplaat met bakpapier

Ingrediënten

  • 175 g ongezouten roomboter
  • 50 g kristalsuiker
  • 150 g lichtbruine basterdsuiker
  • 1 ei
  • 250 g patent bloem
  • 50 g ongezoet cacaopoeder
  • 1 tl vanille-aroma
  • snuf zout
  • 50 g melk chocolatechips - of een grof gehakte reep
  • 50 g witte chocolatechips - of een grof gehakte reep

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180°C boven- en onderwarmte en bekleed de bakplaat met een vel bakpapier.
  • Klop de boter met de suiker romig. Voeg vervolgens het ei en de vanille-aroma toe en klop dit op.
  • Doe de droge ingrediënten (bloem, cacaopoeder en zout) in de kom en kneed het geheel tot een koekdeeg. Kneed vervolgens de chocolate-chips door het koekdeeg.
  • Vorm een bal van het koekdeeg en leg dit op het midden van de met bakpapier beklede bakplaat. Plet de bal koekdeeg lichtjes met je hand.
  • Bak de giant chocolatechip cookie in het midden van de oven in 20-25 minuten gaar. Druk de koek eventueel nog iets plat zodra deze uit de oven komt en laat de koek volledig afkoelen voordat je er stukken van snijdt of afbreekt.
  • Decoreer de koek eventueel met wat gesmolten witte chocolade.