Ga terug
+ servings
Recept afdrukken
No ratings yet

Mini schuimtaartjes met strooisnoep en kruidnotenkruim

Voorbereidingstijd30 minuten
Bereidingstijd2 uur 30 minuten
Trefwoord: schuimgebak, schuimtaart, Sinterklaas
Porties: 15 taartjes

Equipment

  • oven
  • bakpapier
  • potlood
  • een glas met doorsnede van 5cm
  • (staande) mixer
  • spuitzak of een ziplock bag

Ingrediënten

  • 4 eiwitten
  • 200 gram kristalsuiker
  • 500 ml slagroom om op te kloppen
  • 3 afgestreken el kristalsuiker (voor in de slagroom)
  • een handje kruidnoten
  • een zak strooisnoep (je hebt niet alles nodig)

Instructies

  • Verwarm je oven voor op 100 graden – boven- en onderwarmte.
    Teken met een potlood op een vel bakpapier rondjes met een doorsnede van 5cm. Je kunt dit het makkelijkst doen door een glas te gebruiken met ongeveer die doorsnede. Zet deze op het papier, en teken het rondje met het potlood eromheen. Maak zo een aantal rijen naast elkaar, en zorg dat de rondjes elkaar niet raken. Draai het papier vervolgens om en leg het op de bakplaat.
  • Klop met een (staande) mixer met garde, de eiwitten luchtig en voeg in etappes de 200 gram suiker toe. Blijf goed doorkloppen totdat je een stevig eiwitschuim hebt. Stijve pieken? Dan is het stijf genoeg.
  • Open een ziplock bag en zet deze geopend in een groot glas zodat je de zak makkelijk kunt vullen met het schuim. Vul de zak met het schuim en doe de zak dicht (lucht laat je eruit lopen). Duw het schuim naar 1 punt van de zak, en knip de punt er vanaf. Ongeveer een punt van een centimeter.
  • Spuit nu rondjes op de afgetekende cirkels op het bakpapier. Schuif de bakplaat in het midden van de oven voor 2 uur.
  • Wanneer de schuimrondjes bijna klaar zijn, maak je de slagroom. Klop hiervoor de slagroom op met de drie afgestreken eetlepels suiker.
  • Stamp met een pollepel (bijvoorbeeld) de kruidnoten tot kruim.
  • Wanneer de schuimrondjes klaar zijn (en niet warm meer), kun je de taartjes opbouwen: een schuimrondje, een laagje slagroom, wat kruidnotenkruim, een schuimrondje, een laagje slagroom, wat kruidnotenkruim en als laatst een beetje strooisnoep.

Notities

Tip: Voor de slagroom kun je ook een spuitzak maken met een ziplock bag.