Ga terug
–+ servings
Mosterdcappuccino
Recept afdrukken
2.93 van 13 stemmen

Mosterdcappuccino

Een soepje doet het altijd goed als tussengerecht bij een diner, maar het mag allemaal wel wat feestelijker. Deze mosterdcappuccino is dat zeker! Extra leuk als je de soep serveert in glaasjes zodat je de twee lagen goed kunt zien.
Voorbereidingstijd20 minuten
Bereidingstijd15 minuten
Totale tijd35 minuten
Gang: tussengerecht, voorgerecht
Keuken: Hollands
Trefwoord: kerst, kerstdiner, mosterdcappuccino, mosterdsoep, soep, tussengerecht, voorgerecht
Porties: 6 personen

Equipment

  • melkopschuimer

Ingrediënten

Mosterdsoep

  • 30 g boter
  • 2 teentjes knoflook - fijngehakt
  • 1 ui - gesnipperd
  • 30 g bloem
  • 1 liter groentebouillon
  • 3 el grove mosterd
  • 2 el dijonmosterd
  • 50 ml kookroom
  • peper en zout

Melklaag

  • 200 ml volle melk
  • 1/2 tl knoflookpoeder
  • snuf zwarte peper

Instructies

  • Smelt de boter in een soeppan en fruit hierin de knoflook en de ui aan tot de ui glazig begint te zien.
  • Voeg de bloem toe en bak dit al omscheppend een paar minuten mee. Zorg ervoor dat je de bloem niet te donker wordt.
  • Schenk al roerend de groentebouillon in de pan en voeg hier beide soorten mosterd aan toe.
  • Roer goed door tot de mosterd helemaal is opgenomen en laat de soep 15 minuutjes zachtjes pruttelen.
  • Roer als laatste de kookroom door de mosterdsoep en breng de soep op smaak met peper en zout.
  • Klop de melk met het knoflookpoeder en de zwarte peper op.
  • Schenk de mosterdsoep in glaasjes en verdeel de opgeklopte melk over de glaasjes mosterdsoep.
  • Serveer direct.