Ga terug
+ servings
Gefrituurde gevulde eitjes met jalapeno en kaas
Recept afdrukken
No ratings yet

Gefrituurde gevulde eitjes met jalapeno en kaas

Als je normaal gesproken al liefhebber bent van gevulde eitjes, dan vind je deze gefrituurde gevulde eitjes met jalapeno en kaas helemaal een hit! Iets meer moeite om te maken, maar dat wordt rijkelijk beloond!
Voorbereidingstijd15 minuten
Bereidingstijd15 minuten
Totale tijd30 minuten
Gang: tussendoortje
Trefwoord: blije kip, borrelhapje, deviled eggs, fastfood friday, gefrituurde ei, gevulde eieren, partysnack
Porties: 8 stuks

Equipment

  • frituurpan of steelpan met laagje olie

Ingrediënten

  • 4 Blije Kip Biologische eieren
  • 1 el mayonaise
  • 1 tl dijon mosterd
  • 1 el geraspte Parmezaanse kaas
  • 50 g bloem
  • 50 g Panko
  • 4 ringen jalapeno - gehalveerd
  • snuf zout
  • snuf grove peper*
  • verse peterselie - fijngehakt

Instructies

  • Kook de Blije Kip eieren in 10 minuten hard. Laat ze goed schrikken in koud water en pel ze vervolgens.
  • Snijd de eieren over de lengte doormidden en lepel het eigeel eruit. Vang het eigeel in een kommetje op.
  • Voeg de mayonaise, dijon mosterd, Parmezaanse kaas en een snuf zout aan het eigeel toe. Prak het geheel tot een papje en zet even opzij.
  • Verwarm de frituurpan naar 180℃.
  • Wentel de eiwitten door de bloem, het losgeklopte ei en vervolgens door de Panko.
  • Frituur de gepaneerde eitjes in 5 minuten goudbruin. Laat ze uitlekken op een velletje keukenrol.
  • Schep een lepeltje van het eigeelmixje op de gefrituurde eieren.
  • Leg op ieder eitje een halve jalapeno-ring en strooi zwarte peper en verse peterselie naar smaak over de gefrituurde gevulde eitjes.

Notities

*In plaats van peper kun je ook mijn everything bagel kruidenmix gebruiken; super lekker!