Ga terug
+ servings
kipshoarma
Recept afdrukken
2 van 6 stemmen

Pitabroodjes met Kipshoarma

Pitabroodjes met Kipshoarma, zelfgemaakt en met een beetje knoflooksaus. Heerlijk!!
Voorbereidingstijd25 minuten
Bereidingstijd15 minuten
Totale tijd40 minuten
Gang: hoofdgerecht
Keuken: Midden Oosten
Trefwoord: kipshoarma, pita, recepten, vlees
Porties: 2 personen

Equipment

  • oven
  • Koekenpan

Ingrediënten

  • 2 st kipfilets - à 150 g per stuk
  • shoarmakruiden
  • ½ rode paprika
  • ½ ui
  • 4 pitabroodjes
  • knoflooksaus

Instructies

  • Snijd de kipfilet in lange reepjes. Snijd de reepjes niet te dik en té lang, ze moeten immers wel in een pitabroodje passen.  Kruid vervolgens de kipfilet royaal met de shoarmakruiden. En dan bedoel ik echt royaal, ik heb geloof ik zeker vier eetlepels gebruikt voor twee kipfilets. Zet de gekruide kipfilet minimaal vijftien minuten apart.
  • Snijd ondertussen de paprika en de ui heel fijn. Verwarm ook de oven alvast voor op 200ºC.
  • Verhit wat zonnebloemolie in een koekenpan en bak hierin de kipfilet goudbruin. Voeg zodra de kipfilet begint te verkleuren de paprika en de ui toe en bak net zolang tot de kip gaar is.
  • Besprenkel de pitabroodjes met een beetje water en leg ze op een rooster zo’n acht minuten in een voorverwarmde oven.
  • Snijd de pitabroodjes open, vul ze met de kipshoarma en serveer met knoflooksaus.

Notities

tip:
Persoonlijk had ik aan twee broodjes genoeg voor het avondeten, maar om het nog net even iets gezonder en rijker te maken kun je de kipshoarma uiteraard serveren met een lekkere salade. Ook kun je, zoals ik het vroeger thuis altijd kreeg, een lekkere kop soep erbij serveren.
Normale shoarma wordt gemaakt van wat vetter varkensvlees. Mocht je toch lekker shoarma willen eten maar wel gezond willen doen, dan is deze kipshoarma een goed alternatief! Voor mij deed het echt niet onder voor de shoarma van de supermarkt. En ach, nu heb je er ook wat meer moeite voor gedaan toch?