Ga terug
+ servings
Lamskofte saucijzenbroodjes
Recept afdrukken
No ratings yet

Lamsköfte saucijzenbroodjes

Mocht je wel een keer genoeg hebben van de standaard saucijzenbroodjes, dan zijn deze Lamsköfte saucijzenbroodjes uit het kookboek Wereldwijd Borreltijd wellicht een leuk alternatief!
Voorbereidingstijd20 minuten
Bereidingstijd25 minuten
Totale tijd45 minuten
Gang: brood
Keuken: Midden Oosten
Trefwoord: bladerdeeg, borrelhapje, kofte, kookboek, lamskofte, saucijzenbroodje, warm vlees, warme broodjes
Porties: 8 medium-size broodjes

Equipment

  • bakplaat met bakpapier

Ingrediënten

  • 250 g lamsgehakt
  • 1 ei
  • 1/2 tl chilipoeder
  • 1/2 tl zout
  • 2 tl milde harissa
  • 2 lente-uitjes - dungesneden
  • 15 g verse peterselie - fijngesneden
  • 2 teentjes knoflook - fijngehakt
  • 1 rol vers bladerdeeg
  • 1 ei - losgeklopt
  • 1 el maanzaad

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180℃ hetelucht.
  • Meng het gehakt met het ei, de chilipoeder, zout, harissa, lente-ui, verse peterselie en de knoflook.
  • Rol het bladerdeeg uit en verdeel het gehakt in een lange reep over de breedte van het vel bladerdeeg.
  • Rol het bladerdeeg helemaal op en druk de vouwrand goed dicht.
  • Snijd de rol gevulde bladerdeeg in 8 stukken en verdeel deze over de bakplaat.
  • Smeer de bovenkant van de saucijzenbroodjes in met losgeklopt ei en verdeel hier het maanzaad overheen.
  • Bak de broodjes 25 minuten in het midden van de oven tot ze goudbruin en gaar zijn.