Ga terug
–+ servings
broccolisoep met orzo en pesto
Recept afdrukken
No ratings yet

Broccolisoep met orzo en pesto

Behoefte aan een kom goedgevulde groentesoep? Ik heb het antwoord voor je! Deze broccolisoep met orzo en pesto staat zo op tafel en is het ultieme comfortfood op druilerige herfstdagen.
Voorbereidingstijd10 minuten
Bereidingstijd25 minuten
Totale tijd35 minuten
Keuken: Hollands
Trefwoord: broccolisoep, gegrilde groenten, groentesoep, maaltijdsoep, orzo, pesto, soep, vega food, vegetarisch
Porties: 6 kommen

Ingrediënten

  • 1 ui - gesnipperd
  • 2 stengels bleekselderij - in stukjes
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 wortel - in blokjes
  • 400 g broccoli - in roosjes
  • 1,5 liter groentebouillon
  • 100 g orzo
  • 1 handvol spinazie
  • 2 el pesto
  • peper en zout
  • Parmezaanse kaas - optioneel

Instructies

  • Verhit een lepel olie in een soeppan en fruit hierin de ui, bleekselderij, knoflook en wortel goed aan.
  • Voeg de broccoli toe en schep dit goed om.
  • Schenk de groentebouillon in de pan en breng het geheel aan de kook. Kook de soep 25 minuten tot de broccoli helemaal gaar is.
  • Voeg de laatste 10 minuten de orzo en spinazie toe.
  • Roer de pesto door de broccolisoep en breng de soep op smaak met peper en zout.
  • Serveer de soep met geraspte Parmezaanse kaas.