Ga terug
+ servings
Krokante honing-kipburger
Recept afdrukken
2.24 van 30 stemmen

Krokante honing-kipburger

Voorbereidingstijd30 minuten
Bereidingstijd15 minuten
Marineren2 uur
Totale tijd2 uur 45 minuten
Gang: hoofdgerecht
Keuken: Amerikaans
Trefwoord: burger, fastfood, fastfood friday, guilty pleasure, honing-kipburger, kipburger, krokante kipburger, OH MY FOODNESS!
Porties: 4 burgers

Equipment

  • ziplockbag
  • frituurpan of pan met hete olie

Ingrediënten

Voor de kip:

  • 4 kipfilets - a 150g/stuk
  • 250 ml karnemelk
  • 100 g bloem
  • 1 tl knoflookpoeder
  • 1 tl uienpoeder
  • 1 tl paprikapoeder
  • 1/2 tl fijngemalen peper
  • 1/2 tl zout

Voor de honingsaus:

  • 50 g honing
  • 1 el sojasaus
  • 1 teentje knoflook - geraspt
  • peper

En verder:

  • 4 hamburgerbroodjes of witte bollen
  • 30 g gesmolten boter
  • 4 blaadjes Romaine sla
  • plakjes augurk
  • 1 tomaat - in plakjes
  • mayonaise
  • zonnebloemolie

Instructies

  • Doe de kipfilets in een ziplockbag of schaal en schenk hier de karnemelk bij. Laat de kipfilets minimaal 2 uur in de melk marineren.
  • Roer na 2 uur de bloem en de specerijen door elkaar. Verhit een laagje van ongeveer 1 centimeter zonnebloemolie in een koekenpan.
  • Laat de kipfilets uitlekken en wentel ze door het bloemmengsel. Frituur de kipfilets 8-10 minuten in de hete olie tot de kip helemaal gaar is geworden. Laat uitlekken op een vel keukenrol.
  • Roer tijdens het frituren van de kip alle ingrediënten voor de honingsaus door elkaar.
  • Snijd de hamburgerbroodjes doormidden.Smeer de binnenkant van de broodjes in met gesmolten boter en grill ze even kort in een droge koekenpan.
  • Smeer de broodjes in met mayonaise en verdeel de Romaine sla en plakjes augurk over de broodjes. Smeer de krokante kipburgers helemaal in met de honingsaus en leg op ieder broodje een kipburger. Leg de plakjes tomaat op de kip, gevolgd door een schepje mayonaise en serveerde broodjes direct.