Ga terug
+ servings
Kaasbroodjes3
Recept afdrukken
No ratings yet

Kaasbroodjes

Omdat zelf brood maken leuk is om te doen, deel ik met jullie mijn recept voor broodjes gevuld met kaas, kortom kaasbroodjes.
Voorbereidingstijd15 minuten
Bereidingstijd20 minuten
rijzen50 minuten
Totale tijd1 uur 25 minuten
Gang: lunch, ontbijt
Keuken: Hollands
Trefwoord: brood, gevuld, kaas, kaasbroodje
Porties: 9 broodjes

Equipment

  • elektrische (hand)mixer met deeghaken
  • oven
  • bakplaat met bakpapier

Ingrediënten

  • 450 g bloem
  • 1 tl zout
  • 1 zakje gist
  • 230 ml water - lauwwarm
  • 10 ml olie - zonnebloemolie, voor de neutrale smaak
  • 1 ei
  • 150 g kaas - in blokjes
  • pizzakruiden
  • grof (zee)zout

Instructies

  • Meng in een kom de bloem met het zout en maak een kuil in het mengsel. Hierin leeg je het zakje gist.
  • In het kuiltje giet je het lauwwarme water, de olie en het ei.
  • Dit kneed je (gebruik eventueel een mixer met deeghaken) tot een samenhangend deeg. Laat het deeg met een theedoek afgedekt 30 minuten rijzen op een warme plek. Als je een (gewone) oven hebt, kun je deze op de laagste stand zetten en daar het deeg bijvoorbeeld laten rijzen.  Zet de kom anders bij de verwarming of een andere warme plek.
  • Kneed het deeg na het rijzen goed door, neem hier de tijd voor, zo’n 4 minuten. Vorm van het deeg in ongeveer 9 stukken. Je kunt hier zelf een beetje in variëren, kleinere of grote bolletjes werken natuurlijk ook! Verwarm ondertussen de oven voor op 200°C.
  • Vorm van de stukken deeg balletjes waarin je ongeveer 3 blokjes kaas in vouwt. Zorg dat de kaas bij elkaar blijft en dat ze goed in het midden van het deegballetje zitten. De bolletjes worden ongeveer even groot als een gemiddeld Kaiserbroodje.
  • Leg de bolletjes op een met bakpapier beklede bakplaat of in een bakvorm en laat ze nogmaals 20 minuten afgedekt rijzen op een warme plek.
  • Besmeer de bolletjes na het rijzen met een beetje olie, bestrooi ze met de pizzakruiden en het grove zout.
  • Bak de broodjes in de oven in 15-20 minuten gaar en goudbruin. Heb je kleinere bolletjes gemaakt? Verkort de baktijd iets en houd je broodjes goed in de gaten. Grotere bolletjes gemaakt? Verleng de baktijd iets (laat ze zo’n 20-25 minuten bakken) en houd ze goed in de gaten.

Notities

Tip:
De broodjes zijn warm het lekkerst. Zoals je bij mijn broodjes ziet kan de kaas er een beetje uitlopen, geen probleem natuurlijk, maar dit verhelp je door te zorgen dat je kaas echt goed in het midden van het bolletje zit. Heerlijk voor het weekend, smakelijk!