Ga terug
+ servings
Parelcouscoussalade met pesto
Recept afdrukken
2.73 van 18 stemmen

Parelcouscoussalade met pesto

Ik verkies parelcouscous altijd boven normale couscous en maak dan graag een parelcouscoussalade. Zoals deze met pesto! Super lekker en heel handig, je kunt hem namelijk al van tevoren klaarmaken.
Voorbereidingstijd15 minuten
Bereidingstijd35 minuten
Totale tijd50 minuten
Gang: salade
Trefwoord: geroosterde kikkererwten, maaltijdsalade, parelcouscous, pesto, rijstsalade, vegetarisch, zomerrecept
Porties: 4 personen

Equipment

  • bakplaat met bakpapier

Ingrediënten

Geroosterde kikkererwten

  • 1 blik (200g) kikkererwten - afgespoeld en drooggedept
  • 1 tl paprikapoeder
  • 1 tl komijnpoeder
  • 1 el olijfolie
  • snuf zout

Parelcouscoussalade

  • 300 g parelcouscous
  • 1 handvol babyspinazie
  • 100 g zongedroogde tomaten
  • 2 el extra vergine olijfolie
  • 4 el pesto
  • peper en zout

En verder

  • 30 g Pecorino - geschaafd

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180℃.
  • Meng de kikkererwten met het paprikapoeder, komijnpoeder, olijfolie en een snuf zout.
  • Verspreid de kikkererwten over de bakplaat en rooster ze in 30-40 minuten krokant.
  • Kook de parelcouscous in 10 minuten gaar. Giet af en spoel af onder de koude kraan.
  • Meng de parelcouscous met de babyspinazie, zongedroogde tomaten, 2 el extra vergine olijfolie, pesto, peper en zout.
  • Schep de parelcouscoussalade in kommen en garneer met de pecorino en geroosterde kikkererwten.