Ga terug
+ servings
courgettesalade
Recept afdrukken
5 van 1 stem

Courgettesalade met bacon & pijnboompitjes

Wist je dat je courgette heel goed rauw kunt eten? Voor deze salade dient de rauwe courgette als basis en dat is ongelooflijk lekker. Lekker fris en de geroosterde pijnboompitjes en gebakken bacon vormen een fijne, ziltige tegenhanger.
Voorbereidingstijd10 minuten
Bereidingstijd5 minuten
Totale tijd15 minuten
Gang: salade
Trefwoord: bacon, bijgerecht, courgette, courgettesalade, lunchsalade, maaltijdsalade, makkelijke maaltijd, pijnboompitjes, salade, sla
Porties: 4 personen

Equipment

  • kaasschaaf of mandoline
  • vel keukenrol

Ingrediënten

  • 50 g ontbijtspek
  • 50 g pijnboompitjes
  • 2 courgettes - in dunne repen geschaafd
  • 1 hand veldsla
  • 4 el kiemgroenten
  • sap van 1 citroen
  • 1 el extra vergine olijfolie
  • peper en zout

Instructies

  • Verhit een droge koekenpan op het vuur en bak hierin de ontbijtspek knapperig. Laat uitlekken op een vel keukenrol.
  • Rooster de pijnboompitjes in het achtergebleven spekvet.
  • Doe de courgetteslierten samen met de veldsla en kiemgroenten in een kom.
  • Snijd de plakjes ontbijtspek in reepjes en doe deze samen met de geroosterde pijnboompitjes bij de rest van de ingrediënten in de kom.
  • Roer het citroensap door de olijfolie en voeg hier peper en zout aan toe.
  • Schenk de dressing bij de salade in de kom, hussel even om en serveer direct.

Notities

*In principe kun je deze salade bewaren als het echt niet anders kan. Je zult alleen wel merken dat de courgette en pijnboompitjes zachter worden.