Ga terug
+ servings
dulce de leche ijs met speculooskoekjes
Recept afdrukken
5 van 1 stem

Dulce de leche ijs met Speculooskoekjes

Trek even wat tijd uit om dit Dulce de leche ijs met Speculooskoekjes te maken, maar het lange wachten wordt beloond. Dankzij de ijsmachine is het een fluitje van een cent om dit zalige roomijs te maken.
Voorbereidingstijd3 uur
Bereidingstijd40 minuten
Wachttijd3 uur
Totale tijd6 uur 40 minuten
Gang: nagerecht
Keuken: Hollands, Zuid-Amerikaans
Trefwoord: dulce de leche, homemade, ijs, ijsmachine, ijsrecept, karamel, karamelpasta, roomijs, speculoos, speculooskoekjes, zelfgemaakt
Porties: 1.5 liter ijs

Equipment

  • ijsmachine

Ingrediënten

  • 1 blik gecondenseerde melk - 400 ml
  • 250 ml volle melk
  • 500 ml slagroom
  • 4 eidooiers
  • 100 g Speculooskoekjes

Instructies

  • Breng een ruime pan met water aan de kook en leg hier het blik gecondenseerde melk. Kook de gecondenseerde melk 3 uur op laag vuur, de melk verandert dan in karamelpasta (dulce de leche). Laat de dulce de leche iets afkoelen.
  • Schenk de melk en slagroom in een pan en doe hier de dulce de leche bij. Breng het geheel al roerend aan de kook en kook het geheel tot de dulce de leche helemaal is opgelost.
  • Klop ondertussen de eidooiers luchtig.
  • Schenk al kloppend een deel van de warme ingrediënten bij de eidooiers en schenk vervolgens het geheel weer terug in de pan.
  • Breng aan de kook tot het ijsbeslag wat dikker wordt. Dit duurt ongeveer 10 minuten.
  • Zet het ijsbeslag in de koelkast en laat het afkoelen tot een temperatuur van 10℃.
  • Breek, als het beslag voldoende is afgekoeld, de Speculooskoekjes in grove stukken en spatel dit door het ijsbeslag.
  • Zet de ijsmachine aan en schenk het ijsbeslag in de machine. Laat de machine 20-30 minuten draaien tot het vloeibare beslag ijs is geworden.
  • Zet het ijs nog minimaal 2 uur in de vriezer zodat het hard kan worden.