Ga terug
+ servings
Kip piri piri van de BBQ
Recept afdrukken
No ratings yet

Kip Piri Piri van de BBQ

Een hele kip bereiden op de barbecue is echt een feetje. Door de kip eerst te vlinderen en daarna in te smeren met de Piri Piri marinade krijgt de kip extra veel smaak.
Bereidingstijd1 uur 30 minuten
Marineren8 uur
Totale tijd9 uur 30 minuten
Gang: hoofdgerecht
Keuken: Portugees
Trefwoord: barbecue, bbq, gegrild vlees, hele kip, kip piri piri, kipgerecht, vlees
Porties: 4 personen

Equipment

  • hakmolentje of foodprocessor
  • barbecue

Ingrediënten

  • 1 hele kip - van ong. 1,5 kg
  • 4 el zonnebloemolie
  • 2 rode pepers
  • 1 el paprikapoeder - evt. gerookt
  • 4 teentjes knoflook
  • sap van 1 citroen
  • 4 el witte wijnazijn
  • zout

Instructies

  • Vlinder de kip zoals in de video die ik heb gedeeld wordt voorgedaan.
  • Doe de zonnebloemolie, pepers, paprikapoeder, knoflook, citroensap, witte wijnazijn en het zout bij elkaar in een hakmolentje of foodprocessor en maal het geheel tot een gladde marinade.
  • Wrijf de hele kip in met de piri piri marinade en leg de kip een nacht in de koelkast.
  • Verwarm de volgende dag de barbecue naar 180℃.
  • Leg de binnenkant van de kip boven de hete kolen en grill dit ongeveer 10 minuten.
  • Draai de kip dan om en grill de kip met het vel naar beneden, tot de kerntemperatuur van het vlees 70/72℃ is. Mocht je merken dat de kip te donker wordt, verplaats het vlees dan indirect boven de kolen zodat hij rustig kan doorgaren.
  • Serveer de kip direct.

Notities

De totale bereidingsduur is een beetje afhankelijk van het type barbecue dat je hebt en de temperatuur van de ketel. De kip gaart een stukje sneller wanneer je een deksel op de barbecue hebt. Heb je dit niet, dan kan het een stuk langer duren. Zorg er in ieder geval voor dat je de kip zoveel mogelijk boven de kolen legt voor de lekkerste smaak.